5 класически идеи за сватбен подарък

Сватбата е едно от най-значимите събития в живота на човек. Освен официален старт на семейния живот, тя е и онзи грандиозен купон, на който се събират всички роднини и приятели.

Сватбата поражда главно положителни асоциации, но за гостите на тържеството създава и въпроса, какво да подарят на влюбената двойка. В западния свят битува идеята за списък с подаръците, от който всеки гост да си избере какво да подари, но тук, в България сме скромни или просто предпочитаме да бъдем изненадани, оставяйки решенето за избор на подарък на поканените гости. И така, за да разрешим всички трудности в избора на подарък за двама влюбени, решихме да ви представим пет финансово достъпни и подходящи идеи за сватбен подарък.

Първата, класическа идея е картината, а и като цяло – всякакви предмети на изкуството. Това са  подаръци, които освен, че изпълват дома с красота и уют, стават все по-ценни с годините. Някой невероятен пейзаж или натюрморт могат веднага да придадат стил на празните стени на новото жилище. Такъв подарък е изключително ценен и никога излишен. Ако искате да сте още по-оригинални в идеята да подарите картина, такъв вариант е да поръчате изработката на картина по снимка на сватбената двойка. Докато този избор понякога се оказва доста недостъпен за бюджета, следващото ни предложение преодолява този недостатък, като запазва личното отношение към подаръка и добавя доза креативност.

Картина
Картина

Часовник със снимки. Този подарък съчетава възможността да украсиш стената у дома със снимки от сватбата или от друг незабравим момент, с допълването на дизайна и стилистиката на една стая. Часовникът е символ на безкрайност, на съвременна цивилизация, в която най-ценното, което притежаваме е времето, а снимките, които са абстрактно разпръснати около циферблата на часовника, допълват креативния му вид и напомнят за хубавите моменти в живота. Такъв подарък би могъл да запечата всяка секунда любов в един безкраен момент между двама души.

Часовник с 12 Места за Снимки
Часовник с 12 Места за Снимки

Подходяща идея е да подарите на младоженците изживяване. Екскурзия, полет с балон или с хеликоптер над града, могат да бъдат много подходящи изненади и да допаднат и на двамата младоженци. Планинска ваканция или почивка в спа курорт, спускане в пещера или бънджи скок, плуване с делфин или конна езда, голф уийкенд или пътуване до Ниагарския водопад – подобни идеи със сигурност ще предизвикат авантюристичен дух във всеки човек. Може да направите и комбинация от първото ни предложение и този подарък, като съчетаете картина от плаж на Малдивите, с билет за същата дестинация. Основното съображение при такъв тип подарък, трябва да е свързано със свободното време на двамата младоженци и възможността им да използват подаръка. Опитайте се да организирате нещата така, че да са съвместими във времето и за двамата младоженци.

Екскурзия
Екскурзия

Ако искате да подарите нещо по-непретенциозно, заложете на най-практичният сватбен подарък – чаши. Кристалният сервиз е наистина класически подарък, но ако искате да подходите от забавната страна на нещата, подарете от чашите за двойки. Сещате ли се за онези големи чаши за кафе с форми, които се допълват или пък с надписи, които започват на едната и завършват на другата чаша. Това е добра идея за подарък, който ще влиза в употреба всяка сутрин. Ето един начин вашият подарък да не бъде захвърлен в някой килер, а вместо това да е всеки ден около хората, на които е подарен.

Кристален Сервиз
Кристален Сервиз

Не на последно място, ще включим парите. Повечето хора предпочитат да сложат скромна сума в красив плик. Вярно, малко е безлично и тривиално, но пък е най-често правеният подарък за сватба. Предвид не малките разходи около едно такова събитие, парите са подарък, който е подходящ и няма как да не се хареса. За да разчупите малко този подарък, може да добавите касичка с панделка, в която да скриете парите.

Пари
Пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *